2014-04-14 16:04:28• hírek • Kocsis Zoltán

Két millió lejből rehabilitálják a Balcescu-Petőfi épületét

A Balcescu-Petőfi Általános Iskola épületének rehabilitálásáról írtak alá szerződést Kolozsváron a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal képviselői, közölte hétfői sajtótájékoztatóján Dorel Coica. A polgármester szűkszavúan beszámolt arról is, hogy német támogatással épülhet egy óvoda, illetve egy idősek otthona Szatmárnémetiben.

Az általános iskola épületének hőszigetelése és teljes rehabilitálása mellett a tanintézmény felszereltségének bővítését is tartalmazó projekt összértéke 2,18 millió lej, árulta el Coica. Ezzel négyre emelkedett azon tanintézmények száma Szatmárnémetiben, ahol jelentős felújítási munkálatok folynak (többségük esetében folytatódnak) az idén: a Gheorghe Dragos Közgazdasági Líceum tornatermének építése még 2009-ben indult és a jelek szerint idén újabb forrásokat biztosít az EU, míg a Doamna Stanca Gimnázium és a 10-es Számú Általános Iskola korszerűsítése 2012-ben vette kezdetét.

Szokásos, „sok témát bedobok, de semmiről konkrétumot nem mondok"-típusú sajtótájékoztatóján Coica említést tett arról is, hogy egy németországi egyesület óvodát szeretne építeni és működtetni Szatmárzsadányban, egy másik német alapítvány pedig öregek otthonát hozna létre Körtvélyesen. Utóbbi Helmut Himmelsbach, a németországi Heilbronn város polgármesterének közvetítésével jöhet létre a korábban a Langdon Down Alapítvány által használt épületben.

Coica ismertette a heti programját is, melyből kiderült, hogy kedden sportolókat, szerdán az aranylakodalmasokat, pénteken pedig a tantárgyversenyeken remeklőket jutalmazza. Ezzel kapcsolatban elárulta, kezdeményezni fogja a városi tanácsnál, hogy ezentúl ne csak az 50 évvel ezelőtt, de a 60 évvel ezelőtt házasodók is jutalmat kapjanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: